DE VOORDELEN VAN INTERRAIL

Bepaal je eigen tempo

Ga aan boord van een trein, relax en geniet van de landschappen waar je doorheen reist. Reizen met de trein geeft je een gevoel van avontuur en vrijheid. Gebruik de stops onderweg in jouw voordeel. Stap uit en snuif de lokale cultuur en sfeer op. Het mooie van reizen met de trein is dat jij het tempo bepaalt. Jij kiest waar je naartoe gaat en hoe lang je ergens blijft. De ideale manier om even te ontsnappen uit het drukke dagelijkse leven.

Reis als een local

Tijdens je reis ontmoet je andere reizigers en locals, zowel op de trein als erbuiten. Reis met een open mind. Kies bijvoorbeeld voor een zitplaats naast een local die alleen van het ene naar het andere station reist en begin een gesprek. Als je eenmaal uit je comfortzone gaat, zal je zien hoeveel er is om te ontdekken en hoe vriendelijk en behulpzaam mensen kunnen zijn. Uit ervaring weten we dat dit de momenten zijn die we vaak onthouden van een reis.

Uniek avontuur

Reizigers die met de Interrail reizen maken vaak vrienden onderweg. Reizen met de trein is een avontuur op zich. Elke keer dat je de trein instapt, start er een nieuw avontuur. Je bent nooit helemaal zeker wat je te wachten staat en dat is ook het leuke van reizen met de trein. De treinreis is niet alleen je transport van A naar B, maar ook een deel van je bestemming en avontuur.

Reis klimaatvriendelijk

Een treinreis is klimaatvriendelijk. Of tenminste, een duurzame manier van ontdekken en rondreizen. Je voetafdruk is relatief laag. Eenmaal aangekomen op je bestemming kan je kiezen voor andere middelen van lokaal vervoer om uitstapjes te maken. Of huur een fiets. Het geeft je vrijheid en onderweg stop je waar je wilt. De perfecte manier op in contact te komen met de locals.